Vanaf nu wil ik je op deze plek meenemen in mijn proces, niet alleen schilder- en tekentechnisch maar ook waar ik door geïnspireerd raak, welke werkwijze ik gebruik, hoe ik dingen oppak, wat ik allemaal tegenkom, wat me bezig houdt etc.

Vanaf 1 september aanstaande ga ik minder (betaald) werken en heb ik veel meer tijd om te tekenen en te schilderen. Ik verheug me daar enorm op en loop over van de plannen.

De afgelopen jaren heb ik me geconcentreerd op het maken van portretten. Ik heb geprobeerd het gedrag van mensen te onderzoeken en dit uit te drukken in getekende en geschilderde portretten. Ook via mijn werk, ik geef creatieve dagbesteding aan mensen met een beperking, heb ik veel mensen leren kennen en leren duiden. Het maken van die portretten was een prachtige zoektocht die me jaren heeft bezig gehouden. Maar nu is het tijd om deze creatieve fase af te sluiten en iets anders op te pakken. Mensen zullen me trouwens altijd blijven boeien, daar speelt het wel of niet maken van een portret geen rol in.

Wat ga ik doen? Smaak vangen!

Afb: Diverse portretten in diverse technieken. Ik heb ze de afgelopen jaren gemaakt.