AANDACHT GEVEN

In mijn dagelijkse werk als activiteiten begeleidster is het geven van aandacht de hoofd bezigheid. Je ervaart hier hoe belangrijk het is om echte interesse te hebben in die ander. We lachen meer, worden vrolijker, zien het leven van de zonnige kant, worden zekerder, krijgen meer zelfvertrouwen. Een beetje warmte geven of krijgen, een luisterend oor bieden, jij, ik, iedereen knapt daar van op.

Genegeerd worden, over het hoofd gezien worden, uit eigen ervaring weten we allemaal hoe vervelend dat is. Toch kun je in onze samenleving best veel mensen aanwijzen die niet meetellen, of nauwelijks gezien worden. Denk bijvoorbeeld eens aan mensen met een beperking, daklozen, vluchtelingen, dementerenden, etc. Ook deze mensen zijn het waard om gezien te worden.

Met het tekenen/schilderen van portretten van deze mensen, naar model, van een foto, gelijkend of niet wil ik aandacht geven aan hen die dit in het dagelijkse leven nauwelijks krijgen.


 

NON PROFIT

Omdat ik geloof dat extra aandacht geven aan mensen die dat missen enorm veel waard is, wil ik de winst die ik genereer met de verkoop van mijn tekeningen en schilderijen besteden aan een goed doel dat hierbij past.

Een keer per jaar bepaal ik waar het opgespaarde bedrag naar toe gaat. In 2021 heb ik op deze manier €100,-- bij elkaar gesprokkeld.

Ook dit jaar wil ik de winst weer schenken aan de LINDA.foundation (voor meer info kijk op www.lindafoundation.nl )


 

MISSIE

Ik vind het moeilijk om mezelf in het middelpunt van de belangstelling te zetten. Iemand anders aandacht geven of in het zonnetje zetten vind ik een heel ander verhaal. Door op deze manier te werken geef ik persoonlijke aandacht aan de één, de persoon die ik schilder of teken. Daarnaast kan ik door de verkoop van mijn werk ook andere mensen helpen door te doneren aan het goede doel.